HandbikeBattle voor Uwezo

Lisette van Os is 36 jaar oud en heeft sinds haar geboorte een hersenbeschadiging. Lisette zit in een rolstoel. Dat weerhoudt haar niet om parachute te springen, te paragliden, tokkelen, karten, skiën en handbiken. 22 juni 2017 gaat ze een nieuwe uitdaging aan. Voor zichzelf, Rijndam Revalidatie en Uwezo.nl. Lees haar avonturen hier.

Geef haar een duwtje in de rug. Steun Lisette door een bijdrage naar keuze over te maken naar: NL93 RABO 3497 4207 78 t.n.v. L.M. van Os, onder vermelding van HandbikeBattle. Of via haar doneeractiepagina.


  • Door Lisette van Os
Lisette houdt van uitdagingen

Lisette doet mee aan de HandbikeBattle 2017 in Oostenrijk. Een klim van twintig kilometer met stijgingspercentages tot 13%, die finisht op de Ochsenalm, op 2150 meter hoogte. Lisette beklimt de berg op armkracht.  Ter vergelijking: met een handbike een berg beklimmen is ongeveer vier keer zwaarder dan met een wielrenfiets.

Meedoen aan de battle was niet vanzelfsprekend. Om dit te bereiken heeft ze al wat bergen moeten verzetten. Ze kon lang geen geschikte handbike vinden en met gewone heuvels in Nederland had ze op de reguliere aankoppelhandbike al veel moeite. Een berg leek voor haar daarom onmogelijk. Dankzij Rijndam revalidatie is het toch mogelijk geworden. Rijndam revalidatie heeft een handbike voor haar en de battle geschikt gemaakt en Lisette mag ook deel uit maken van het Rijndam Racers team. Nadat ze de medische keuring had doorstaan was de laatste hobbel genomen. Door mee te doen aan de battle hoopt Lisette zoveel mogelijk mensen met een beperking hun mogelijkheden ook ontdekken. En Lisette gaat de uitdaging niet alleen aan voor zichzelf. 

Voor Sosthène (12)

In Nederland zijn er gelukkig veel mogelijkheden voor mensen met een beperking. In de armste streken van Afrika, Azië en Latijns-Amerika leven miljoenen kinderen met een handicap die het veel minder getroffen hebben dan . Daarom wil Lisette deze battle ook voor die kinderen rijden, zoals Sosthène Lisette: “Het zou toch fantastisch zijn als het Liliane Fonds aan meer kinderen als Sosthène een fiets kan geven.”  Lees hier het verhaal van Sosthène.

Voor mensen met dwarslaesie of amputatie

De Rijndam Racers rijden ook voor mensen die bij Rijndam revalidatie nog maar net zijn geconfronteerd met een dwarslaesie of amputatie. Met het binnenhalen van sponsorgeld hopen de Rijndam Racers een handbike bij elkaar te fietsen. Zo geven zij deze mensen de gelegenheid tijdens hun revalidatiebehandeling kennis te maken met de handbikesport en met het plezier dat je eraan beleeft. 

Steun Lisette

Geef haar een duwtje in de rug. Steun Lisette door een bijdrage naar keuze over te maken naar: NL93 RABO 3497 4207 78 t.n.v. L.M. van Os, onder vermelding van HandbikeBattle. Of via haar doneeractiepagina.


Delen is fijn

De trainingen zijn gestart  en daarover zullen regelmatig berichten op onze social media kanalen,  verschijnen. Je helpt Lisette ook door die berichten te liken en delen.
Lisette heeft namelijk nog een doel, ze wil dat zoveel mogelijk mensen met een beperking hun mogelijkheden leren ontdekken.

Vragen en meer informatie

Heb je vragen aan Lisette stuur dan een mail naar handbikebattlelisette@gmail.com
Meer informatie over:

Deel deze pagina

GerwinHandbikeBattle voor Uwezo