….en dan houdt het ook voor Uwezo op.

Onze reis naar Afrika eindigt in Israël. Een moeilijke, emotionele beslissing. We wisten dat de enige nog toegankelijke route naar Afrika via Egypte of Sudan zou gaan. West Afrika is na Marokko te gevaarlijk, via het midden Algerije en dan Mali is ook “not done” en Libië is een “no go area”. Tijdens onze tocht begon de IS crisis en alle landen in het Midden-Oosten hebben hun veiligheidseisen nog verder aangescherpt. Dan weer geen 4×4 vrachtwagen, dan weer geen motoren.

grens Egypte

Echt alle opties hebben we onderzocht, hulp gehad van mensen hier in Israël, in Nederland, ambassades en consulaten, cargoshipping en havens gebeld en bezocht.
Er is geen enkele mogelijkheid meer voor ons om naar Egypte, Sudan of een ander Afrikaans land te komen. Zonder vrachtwagen zouden Gerwin, Aschwin en Doeska wel door kunnen en hebben daar ook uitgebreid over gesproken en afgewogen. En besloten dat ons dat te ver gaat, teveel risico, qua veiligheid en in praktische zin (er kunnen te weinig spullen mee).
We gaan genieten en nog wat rondrijden in Israël en nemen dan 29 oktober de boot in Haïfa terug naar Griekenland.
We gaan dan rustig aan terug via waarschijnlijk Italië, Spanje, Frankrijk.
Ondanks deze teleurstelling willen we er een mooie terugreis van maken en ervan genieten.
We blijven te volgen op de site en blijf ons steunen. De tocht was mede bedoeld om geld in te zamelen voor het Lilianefonds. Dat kan nog steeds. We zouden maar wat graag alsnog een flink bedrag aan hen overmaken. Ondanks het feit dat wij nu niet naar Afrika konden, zitten zij er wel en die kinderen met een beperking kunnen onze steun meer dan ooit gebruiken!!

jochie

We willen iedereen hartelijk bedanken voor het bedenken van oplossingen, de hulp en alle steun!!
Groetjes Gerwin, Aschwin, Doeska, Wilhelmien en René

Mark Hiddema….en dan houdt het ook voor Uwezo op.