Team Motorexpeditie


gerwin1

Gerwin van Uden | Motorrijder

Mijn geboorte is een van de weinige momenten dat ik veel te vroeg was. Ik werd na 7 maanden geboren en heb bijna 2 maanden in de couveuse gelegen. Als gevolg van een zuurstof tekort heb ik een hersenbeschadiging. Diagnose cerebrale parese (CP). Pas toen ik 6 jaar was kon ik, na enkele operaties en veel therapie, voor het eerst wat stapjes zetten aan de hand van m’n moeder en uiteindelijk lopen. Tot mijn twaalfde jaar kon ik alleen fietsen op een driewieler.

Gelukkig ondervind ik nu in mijn dagelijks leven weinig beperkingen door mijn handicap. Als kleine jongen was ik al helemaal gek van motoren en droomde ervan om ooit zelf motor te rijden. Maar ik had mezelf erbij neergelegd dat motorrijden fysiek onmogelijk was. Tot ik een aantal jaren geleden MMvG tegen kwam…Het duurde even voordat ik de stap durfde te zetten om contact op te nemen. Ik was bang voor de teleurstelling als het écht onmogelijk bleek. Dan was ik mijn droom voorgoed kwijt. Totdat ik me realiseerde dat het in stand houden van die droom me tegenhield, het niet eens probeerde, om te bereiken wat ik zo graag wilde.

Ik zette toen de stap over een hele hoge drempel. Er volgde een uitgebreid, spannend, traject met testen, aanpassingen, lessen en een fantastisch gevoel van overwinning, blijdschap, trots en vrijheid! Ik rijd motor en het is nog zoveel mooier dan ik ooit had durven dromen! Onder andere deze ervaring inspireert mij om deze nieuwe droom te realiseren. Een grote, ambitieuze droom, dat klopt. Maar niets is onmogelijk, als je iets écht wil zijn er geen beperkingen. Ik wil mijn dromen leven en niet mijn leven dromen. Meer op gerwinvanuden.nl

aschwin1

Aschwin Kraal | Motorrijder

Ik heb een erfelijke bloedziekte genaamd Sikkelcelanemie, wat inhoudt dat de meerderheid van mijn rode bloedcellen eruit zien als sikkels (net als de maan) en daardoor hun werk als zuurstoftransporteerder door het lichaam niet goed kunnen uitvoeren, daardoor krijg ik aanvallen met heel veel pijn. Aan beide heupen heb ik heupkop necrose (afsterven van heupbot) waardoor lopen erg moeizaam is en ik in de rolstoel zit.

Geboren in Curaçao moest ik als gevolg van de sikkelcelanemie op mijn 16e was, voor mijn gezondheid noodgedwongen naar Nederland verhuizen.. Er zijn geen medicijnen voor de ziekte, alleen pijnstillers en leefregels. Meer info:www.sikkelcel.nl.

Ooit heeft mijn moeder een klein artikeltje over een bedrijf in Assen uit de krant gehaald, waarin stond dat zij lesgeven en motoren aanpassen voor mensen met een beperking. Het artikeltje lang bewaart en in 2000 de stoute wielen aangetrokken en begonnen met lessen. Mijn rijbewijs gehaald en mijn enige aanpassing aan de motor is dat ik met een zijspan moet rijden (rechts de motor opvangen is te gevaarlijk in verband met mijn heupen). Daarna mijn 1e motorzijspan gekocht en nooit meer van de motor afgekomen.

Inmiddels rijd ik met mijn 4e span. Met de MMvG ga ik eenmaal per jaar mee met een 3 daagse motorrit en middels hen heb ik een mail gekregen van Gerwin van Uden over het plan om een fantastische ervaring met de motor te gaan beleven en de rit van Vught naar Kaapstad te maken. Met mijn vriendin Doeska lang hierover gesproken. Wij willen leven en niet geleefd worden. Daarom gaan wij het avontuur aan en mee met de expeditie.

Naast motorrijden doe ik vanaf 1992 aan bankdrukken, 4-5 dagen per week. Ik ben meervoudig Nederlands Kampioen in mijn gewichtsklasse –90 kg. Ik heb meegedaan aan nationale als internationale wedstrijden. zoals het EK in Hongarije en Portugal en aan het WK in Zuid Korea. Meer info hierover lees je op de site www.benchpress.nl.


Begeleiders

Tijdens de motorexpeditie worden Gerwin en Aschwin ondersteunt door drie ervaren mensen. Zij volgen hen in een begeleidings vrachtauto voorzien van 6 slaapplaatsen, materiaal- en kledingopslag, eet en drinkvoorziening etc. Bij deze stellen de begeleiders zich voor.


 

Onze drive

Deel deze pagina

GerwinTeam